hren

Zbog lošeg vremena zadnjih mjesec dana odužili su se radovi na pristupnoj cesti

Dugogodišnji problemi koje su stanovnici Malog i Velikog Drvenika i njihovi posjetitelji imali zbog trajektne linije koja te otoke povezuje s Trogirom uskoro bi trebali postati prošlost. Pri kraju je gradnja pristupne ceste za trajektno pristanište na Solinama u Trogiru zbog koje projekt nije mogao biti završen kako je planiran, do kraja 2016. godine. Županijska Lučka uprava uložila je dvadesetak milijuna kuna u izgradnju trajektnog pristaništa, ali je Grad naišao na probleme s otezanjem oko otkupa zemljišta za cestu. Nakon što je i to riješeno pristanište je trebalo biti otvoreno do početka svibnja, ali loši vremenski uvjeti prolongirali su završetak radova za nekih mjesec dana. 

- Neki se radovi, poput asfaltiranja, jednostavno ne mogu raditi po kiši i zbog toga neće sve biti završeno kako je planirano. Vjerujem da bi do kraja svibnja ipak sve moglo biti završeno, ali sigurno je da će trajektno pristanište svakako biti otvoreno do početka sezone. Grad je financirao otkup zemljišta, Županija i Hrvatske vode uređenje ceste, a Lučka uprava trajektno pristanište. Ostali su još završni radovi, polaganje završnih instalacija i samo asfaltiranje, a nakon toga slijedi procedura tehničkog pregleda i otvaranje pristaništa za promet. Najvažniji dio posla je napravljen, možda samo loše vrijeme može još malo usporiti radove, ali očekujemo da bi najranije između 15. i 20. svibnja sve moglo biti u funkciji - kaže Ante Bilić, gradonačelnik Trogira i napominje kako će realizacija ovog projekta puno značiti za otočane, ali i za Trogir.

- Sve će kretati s jednog mjesta i neće više biti potrebe ići u Split jer je do sada trajekt morao ići jednom tjedno u Split radi opskrbe gorivom. Oslobodit će se jedan dio prostora na rivi tako da putnici i vozila više neće morati prolaziti kroz najveću gužvu kroz staru gradsku jezgru, skratit će se putovanje nekih desetak minuta jer trajekt više neće pristajati u Segetu, tako da će sigurno donijeti bolji standard i poboljšanje kvalitete usluge za nas, ali i naše goste - zaključio je Bilić. 

Izvor: Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij