hren

PROZVANE HRVATSKE CESTE
Radovi koje izvode Hrvatske ceste na ulazu u Solin stvorili su velike probleme mještanima i trgovcima.

Kilometarske kolone, gužva i šteta koju trpe vlasnici trgovina. Sve to uzrokovali su radovi koje izvode Hrvatske ceste na ulazu u Solin.

U prvoj fazi gradi se nadvožnjak i uređuje kolnik. No, gradonačelnik spominje prosvjede i blokadu radova, tvrdi kako je radovima Solin presječen na pola.

"Malo je reći da sam ljut i bijesan. Meni kao laiku je vrlo upitna opravdanost ovoga nadvožnjaka koji će bit u smislu prometnog rasterećenja. Bit ću prvi koji će organizirat prosvjede i ako treba blokadu radova makar se ne otvorio nadvožnjak. Imamo potpisan ugovor s Hrvatskim cestama o nekim stvarima koje nisu bile predviđene. Čekat ću još neko vrijeme jer se već sada kasni u realizaciji dogovora i sporazuma", govori gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, kažu u Hrvatskim cestama. Gradnja nadvožnjaka i uređenje kolnika bit će, tvrde, gotovo za manje od tri mjeseca.

"Trenutno nema nikakvih kašnjenja radovi će biti na samom objektu gotovi do sezone to jest 15.6.", govori glavni inženjer gradilišta, Marko Pešić.

Gužve se, dodaje, nisu mogle izbjeći.

Radovi su vrijedni preko 15 milijuna kuna. A zbog svih problema iza Uskrsa bi se trebao održati i sastanak s Hrvatskim cestama, poručio je gradonačelnik.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij