hren

S prestankom priljeva državnog novca u brodogradilišta, počeli su i prvi problemi. Teže se posluje u pulskom "Uljaniku" i riječkom "3. maju", a "Brodosplit" traži od države da nastavi davati jamstva za kredite. U "Brodotrogiru", koji je preuzeo Danko Končar i koji već tri godine ne prima državne potpore, kasne plaće, a bit će i otkaza.Očito je nezadovoljstvo među radnicima Brodotrogira, po prvi puta otkako je škver preuzeo Danko Končar. Ističu kako se problem viška zaposlenih stalno gurao pod tepih. Među radnicima kruži priča kako će otkaza sigurno biti te da je od 900 zaposlenih, čak njih 300 navodno višak.

Ne poštuje se ni kolektivni ugovor, upozoravaju radnici, te dodaju kako su plaće sve niže, a sada i kasne. Iz Uprave ne žele pred kameru, poručuju da su plaće uplaćene te da su kasnile samo pet dana. No, bit će i do pedeset posto niže. "Jedan od većih kupaca trenutačno ne plaća redovito svoje obveze, što je direktno utjecalo na isplatu plaća", doznaje se od Ivane Mitar, glasnogovornice Brodotrogira.

Od državne agencije koja prati restrukturiranje zato traže odgovore, a neslužbeno se doznaje da su Brodotrogir posjetili i službenici DORH-a.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij