hren

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i pomoćnica ministrice Lidija Kralj predstavit će rezultate Javnog poziva školama za podnošenje zahtjeva za izvođenje eksperimentalnoga programa "Škola za život".

Riječ je, podsjetimo, o - kako ga predstavljaju u resornom Ministarstvu - posljednjem poglavlju pripreme kurikularne reforme koja ulazi u škole na jesen, a zadaća povjerenstva je izabrati do 80 škola, među kojima do 50 osnovnih i 30 srednjih, koje će se u idućoj školskoj godini uključiti u eksperimentalnu provedbu programa.

Nastava će se provoditi u prvim i petim razredima osnovnih škola u svim predmetima, a u sedmim razredima u nastavi fizike, kemije i biologije. Također, provodit će se u prvim razredima gimnazija u svim predmetima, a u strukovnim četverogodišnjim školama u općeobrazovnim predmetima.

IZ Ministarstva su povodom objave natječaja rekli da računaju će na jesen u eksperimentalnoj fazi sudjelovati oko 1.300 učitelja i oko 6.000 učenika, a kane obuhvatiti tri do pet posto osnovnih i srednjih škola uz ravnomjernu geografsku zastupljenost, odnosno da se uključi najmanje po jedna škola u svakoj županiji koja ima određenu informatičku zrelost.

Kurikularna reforma znači lakše torbe, rješavanje problema u svijetu tehnologije te školu za život umjesto bubanja činjenica, bila je istaknula resorna ministrica Blaženka Divjak.

Cilj eksperimentalnog programa je provjera primjenjivosti novih kurikuluma i oblika metoda rada te novih nastavnih sredstava s obzirom na povećanje kompetencije učenika u rješavanju problema i povećanje zadovoljstva učenika u školi za motivacije njihovih učitelja i nastavnika, ističe se u projektu, za koji je osigurano 150 milijuna kuna iz tri izvora - državnog proračuna, sredstava europskih socijalnih fondova i izravne pomoći Europske komisije.

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij