hren

ZA NOVI ŽIVOT POTREBAN IM JE NOVAC
Iako su građani odmah skočili u pomoć stradalim obiteljima u Hrvatskoj Kostajnici, kojima su u klizištu u potpunosti uništene kuće i sve što su imali, Crveni križ zamolio je da se obiteljima više ne doniraju materijalne stvari poput odjeće, higijenskih potrepština i hrane jer toga imaju dovoljno

Hrvatski Crveni križ u sklopu apela za ljude kojima su uništeni domovi uslijed klizišta u Hrvatskoj Kostajnici, prikupio je dosad 226.127 kuna. Putem žiro računa prikupljeno je 94.115 kuna, a putem donatorskog telefona 132.012 kuna (s PDV-om i naknadom teleoperatera).

'U ime stradalih zahvaljujem svima na novčanim i materijalnim donacijama. Zaprimili smo puno odjeće, obuće, higijene, pa i prehrambenih namirnica. Stradali su zbrinuti, u ovom trenutku imaju dovoljno odjeće, obuće, higijene i hrane te stoga takva vrsta donacija zasad više nije potrebna. Ako se situacija promijeni, obavijestit ćemo javnost', poručuje Maja Böhm, ravnateljica Crvenog križa Kostajnica.

Dodaje kako će žrtvama klizišta biti najpotrebnija novčana sredstva s obzirom na to da započinju živote ispočetka: 'Njima će biti osigurani novi domovi, ali te domove će biti potrebno opremiti, pomoći im u nabavci opreme za poljoprivredu kojom se većina bavi. Upravo zato apeliramo na sve one koji su u mogućnosti, da podrže stradale novčanim donacijama.'

Stradali iz Hrvatske Kostajnice i dalje su u teškom stanju. 'Mi smo stalno s tim ljudima, živimo s njima zadnjih dana, pružamo im psihosocijalnu podršku i jasno vidimo koliko im teško pada situacija u kojoj su se našli. Većina stradalih su stariji ljudi i njima je posebno teško jer u svojim sedamdesetima moraju kretati ispočetka', napominje Böhm.

Kako bi im se olakšale teške okolnosti u kojima su se našli, Hrvatski Crveni križ poziva sve građane i tvrtke da podrže apel koji je otvoren za stradale:

pozivom na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen)

(Operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058)

uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb:

IBAN: HR6923400091511555516, poziv na broj 20

Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X

Internetskim donacijama na www.hck.hr

Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij