PLANIRA SE OTVORITI U 2019. GODINI
Do izgradnje Županijskog centra za odlaganje otpada u Lećevici, grad Trogir izgradit će vlastito reciklažno dvorište iznad Stanice za tehnički pregled vozila u Planome. Potpisan je ugovor za izradu dokumentacije vrijedan 90 tisuća kuna. Do listopada ove godine u planu je ishođenje građevinske dozvole, nakon toga slijedi apliciranje na sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te bi nakon toga uslijedila izgradnja reciklažnog dvorišta koje bi trebalo biti gotovo u 2019. godini.

U reciklažnom dvorištu otpad se zbrinjava na ekološki prihvatljiv način te se nakon ispravnog stavljanja u spremnike predaje ovlaštenim obrađivačima na daljnju obradu. U praksi to znači da građani imaju mogućnost besplatnog zbrinjavanja raznih vrsta otpada, kao što su otpadni papir, drvo, metal, staklo, plastika, tekstil, glomazni otpad, elektronički otpad poput hladnjaka i perilica, otpadne gume, akumulatori i baterije, problematični otpad poput boja, lakova i sredstva za čišćenje, građevinski otpad, zeleni otpad nastao kod radova u vrtu.

Uvođenje efikasnog i za građane ekonomski prihvatljivog sustava za zbrinjavanje otpada korištenjem reciklažnih dvorišta i ispravno informiranje građana važni su dijelovi u uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u kojem otpad postaje vrijedna sirovina.

Izvor: Trogirski Portal


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij