hren

MUZEJ POLICIJE         
U sklopu 2. konferencije „Sigurnost povijesnih gradova- Izazovi u turizmu“ koja će se održati 16. i 17. ožujka 2018. u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma biti će postavljena izložba Muzeja policije pod nazivom „Ljepota lažnog sjaja“.

Izložit će se petnaestak radova od kojih se najveći broj odnosi na ulja na platnu i nekoliko skulptura. Radi se o krivotvorinama radova Ede Murtića, Zlatka Price, Mersada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Ivana Lackovića Croate, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Ivana Rabuzina i Ferde Kovačevića. Tu su i dvije krivotvorene skulpture Dušana Džamonje i Vojina Bakića, a od stranih autora krivotvoreni su radovi Amadeo Modgliania i Pierre-Augustea Renoira.

Prikupljanje krivotvorina započelo 2009. godine kada se posredstvom Službe organiziranog kriminaliteta iz Uprave kriminalističke policije kod sudova uspjelo ishoditi da se po pravomoćnosti sudskih postupaka krivotvorine ne uništavaju već se dodjeljuju kao izlošci Muzeju policije.

Ovo je prvi puta da Muzej policije gostuje na području Splitsko-dalmatinske županije.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij