hren

JAVNI NATJEČAJ
Ministarstvo obrane raspisalo je javni natječaj za prijam u kadetsku službu. Na studij Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja prima se do 110, a na studij Aeronautike prima se do 20 kandidata.

Ministarstvo obrane 7. ožujka raspisalo je javni natječaj za prijam u kadetsku službu. U akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta i kadetkinja bit će primljeno do 110 kandidata odnosno kandidatkinja upisanih na prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva i studij Vojnog vođenja i upravljanja.

Na studij Vojnog inženjerstva prima se do 70 kandidata/kandidatkinja, dok se na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja prima do 40 kandidata/kandidatkinja.

Rok za podnošenje prijava je 11. svibnja 2018. godine.

U slučaju nepopunjenosti slobodnih mjesta na pojedinom studijskom programu nakon završenih upisa u srpanjskom razredbenom roku, otvorena je mogućnost prijave kandidata za rujanski razredbeni rok, a broj slobodnih mjesta za rujanski razredbeni rok bit će objavljen na internetskim stranicama MORH-a.

U akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta/kadetkinja bit će primljeno do 20 kandidata/kandidatkinja upisanih na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Aeroautike – vojni pilot (3+2) na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Rok za podnošenje prijava je 16. travanja 2018. godine.

'U odabirnom postupku kandidati, odnosno kandidatkinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske i Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti za vojnu službu i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju i pripremnom kampu.

Nakon završenog preddiplomskog studija kadeti i kadetkinje bit će primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima', priopćili su iz MORH-a.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij