hren

Sindikat hrvatskih učitelja prosvjedovao je ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja zbog zastoja u pregovorima za Granski kolektivni ugovor. Naime, zbog upravnih sporova koje su pokrenuli Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i Školski sindikat Preporod pregovori su zastali. Prosvjede će zato organizirati tri četvrtka zaredom.

Vlada je donijela odluku o primjeni materijalnih prava, ali kolektivni ugovor nisu samo materijalna prava, izjavila je za HRT predsjednica sindikata Sanja Šprem.

Tražimo nastavak kvalitetnih pregovora, ugovaranje boljih materijalnih prava obzirom na rast BDP-a i veću zaštitu zaposlenika u sustavu osnovnih škola - što se isključivo može kolektivnim ugovorom, istaknula je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izišla je među učitelje kako bi čula njihove zahtjeve i postoje li neki drugi prijepori oko kojih moraju naći zajednički jezik. Potvrdila je kako su u tijeku pregovori o kolektivnom ugovoru za sve učitelje i nastavnike te kako kroz dva, tri tjedna očekuje završetak procesa. Istaknula je kako je na današnjoj sjednici Vlade donesena odluka o produženju materijalnih prava za sve učitelja osnovnih i srednjih škola. Do sada je održano 10 sastanaka i osam radnih skupina. Ne vidim da je ovdje monolog, već dijalog, naglasila je.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij