hren

 "Njegov jučerašnji potez nije me ni malo iznenadio. Moja ključna poruka svima je da proces ide dalje, da Agrokor funkcionira normalno, da Vlada provodi konzultacije kako bi Trgovačkom sudu predložila novog povjerenika, a do tada će gospodin Ramljak nastraviti sa svojim poslom", rekao je premijer.

Osnovno je pitanje je li Vlada donijela odluku o Ramljakovom nasljedniku, a u Banskim dvorima tijekom cijelog dana traju razgovori na tu temu. 

U igri za Ramljakovog nasljednika je nekoliko imena, ali ne spominju se favoriti.

Nakon cjelodnevnog čekanja da premijer prekine dvotjednu šutnju, iza 18 sati Andrej Plenković je konačno najavio izlazak pred novinare.

Podsjetio kako je već rekao da mu je prblem angažman tvrtke u kojoj je radio bivši pizvanredni povjerenik Ante Ramljak.

"Njegov jučerašnji potez nije me ni malo iznenadio. Moja ključna poruka svima je da proces ide dalje, da Agrokor funkcionira normalno, da Vlada provodi konzultacije kako bi Trgovačkom sudu predložila novog povjerenika, a do tada će gospodin Ramljak nastraviti sa svojim poslom. Dakle sve se nastavlja, nema prekida", poručio je Plenković te zahvalio Ramljaku i svima koji su biloi angažirani na dosadašnjem procesu. 

"U narednom razdoblju želim da svi učine sve što je potrebno da se proces nagodbe dovrši. Nema nikakvog posebnog dramatičnog trenutka danas ili sutra. Vodit ćemo računa o tome da nova izvanredna uprava bude kompetentna i da nastavimo s onim u što smo uložili ogroman politički kapital", poručio je Plenković.

Podsjetimo, u obrazloženju ostavke Ramljak navodi da je zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao poslovanje te da je očuvana zaposlenost, spriječena propast dobavljača i stvoreni preduvjeti da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja.

"Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci", stoji u Ramljakovom obrazloženju.

Prema Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, Trgovački sud u Zagrebu može opozvati izvanrednog povjerenika te imenovati novog u bilo koje doba na prijedlog Vlade.

Zakonom je definirano da izvanredni povjerenik može biti svaka osoba koja ispunjava uvjete za člana uprave sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima. On može imati i zamjenike, koje također na prijedlog Vlade imenuje sud. Sud je, također, isključivo nadležan za nadzor izvanrednog povjerenika.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij