hren

PRIMAJU 'ZA STALNO'
Ako se za ikoga može reći da gotovo pa stalno zapošljava, to vrijedi reći za KBC Split. Evo, opet su prije nekoliko dana raspisali javni natječaj za 26 novih zaposlenika.

Tako bolnica na neodređeno vrijeme zapošljava dvoje specijalista opće kirurgije za potrebe Klinike za kirurgiju, po jednog specijalista oralne kirurgije za potrebe Odjela za maksilofacijalnu kirurgiju, fizičara za potrebe Odjela za medicinsku fiziku, psihologa za Kliniku za psihijatriju, diplomiranog inženjera molekularne biologije za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu, višeg stručnog savjetnika pravne struke za potrebe Službe za nabavu, višeg stručnog savjetnika-stručnjaka zaštite na radu za potrebe Odsjeka zaštite na radu, stručnog suradnika-stručnjaka zaštite na radu, također za Odsjek zaštite na radu, tajnicu ureda Klinike za potrebe Klinike za neurologiju, višeg stručnog referenta-kontrolora za potrebe Službe za opće, pravne i kadrovske poslove, administrativnog referenta-kontrolora za potrebe Klinike za kirurgiju, administrativnog referenta-kontrolora na pola radnog vremena, četiri skladištara-ekonoma za potrebe Službe za čišćenje bolničkog prostora i jednog vodoinstalatera.

Svi će oni biti zaposleni na neodređeno radno vrijeme, s time da je za sva radna mjesta određen probni rad od dva do šest mjeseci.

Osim ovih "za stalno", bolnica će zapošljavati i na određeno vrijeme.

Prigovori

Tako će zaposliti jednog diplomiranog inženjera biologije za potrebe Klinike za ženske bolesti i porode, laboratorijskog tehničara za potrebe Kliničkog zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju, dvije više primalje za Kliniku za ženske bolesti i porode, kao i jednog likvidatora-kontrolora za potrebe Službe za ekonomsko-financijske poslove, koji bi radio kao zamjena za privremeno odsutnog radnika, a još im trebaju i tri likvidatora-kontrolora zbog povećanog opsega posla i to u trajanju od godine dana.

No, kako to obično biva, neki naši sugrađani i sugrađanke imaju prigovor na ovaj posljednji javni natječaj za zapošljavanje u bolnici.

Naime, neki koji su se s visokom stručnom spremom htjeli natjecati za mjesto za koje je predviđena viša stručna sprema, odbijeni su. Odnosno, rečeno im je da se kao osobe s visokom stručnom spremom ne mogu natjecati za mjesto za koje je predviđena viša stručna sprema jer da su prekvalificirani

Kod nekih kandidata to je izazvalo nevjericu, sumnju i mnoštvo pitanja, na koje nisu imali odgovore. Po njima bi logično bilo da se osoba koja je podkvalificirana ne smije, odnosno ne može prijavljivati na javni natječaj za mjesto kojemu je potrebna viša stručna sprema.

Stoga smo upitali prof. dr. Ivu Jurića, ravnatelja KBC-a Split, da nam pojasni ovu situaciju.
- Zapošljavamo prema važećim hrvatskim zakonima i ne smijemo zapošljavati "onako sreda", zbog sistematizacije. Ujedno, jednom mjesečno dolazi nam kontrola u kadrovsku službu i moramo striktno poštovati zakon. Uvijek se u bolnici poštovao zakon i kandidati koji su prekvalificirani za određena radna mjesta nemaju potrebu biti zabrinuti ili sumnjičavi - rekao je prof. dr. Jurić.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij