hren
 

Za prijam kandidata Glavni stožer OS RH utvrdit će strukturu prema rodu/službi/struci te njihovim specijalnostima u skladu s potrebama za popunom ustrojstvenih jedinica OS RH.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Plan prijema osoblja za 2018. godinu u Oružane snage RH, kojim je predviđen prijam 1409 osoba, od čega će s tržišta rada biti primljeno 836 osoba, dok su preostale 573 osobe već u obrambenom sustavu i njima se mijenja kategorija unutar vojnog osoblja.

Za prijam kandidata Glavni stožer OS RH utvrdit će strukturu prema rodu/službi/struci te njihovim specijalnostima u skladu s potrebama za popunom ustrojstvenih jedinica OS RH.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević na sjednici Vlade naglasio je da uz plansko izdvajanje i promicanje osoblja značajno utječe i postupak prijema i odabira osoblja u djelatnu vojnu službu, čime se poboljšava dobna i obrazovna struktura osoblja, a istodobno se oblikuje i personalna struktura.

- Čovjek je najvrjedniji dio sustava i središte razvoja i nadogradnje pobjedničke Hrvatske vojske. Poduzete mjere za vraćanje dostojanstva vojnog poziva rezultirale su povećanim interesom za pristup u Hrvatsku vojsku - rekao je Krstičević.

Također, podsjetio je kako je pripremi drugo čitanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama RH kojima je temeljni cilj podići standard i uvjete života i rada vojnika, dočasnika i časnika, službenika i namještenika.

- Usvajanjem Zakona i kroz provedbu ovoga Plana vojnici odnosno mornari sklapat će prvi ugovor na određeno vrijeme na dvije godine, a drugi ugovor na neodređeno vrijeme. Predloženim rješenjem postiže se sigurnost zaposlenja i mogućnost životnog planiranja -zaključio je Krstičević.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij