hren
 

Odvjetnik Mišo Živaljić je ogorčen odlukom splitskog suda

Nakon što je prošlog ljeta prosvjedom zaustavljena sudska odluka da maleni Cesare bude odveden od majke Nine Kuluz iz Splita kod oca Alessandra Avenatija u Italiju, javnost je bila uvjerena da se više neće provoditi tzv. ovrha. No, kako smo u utorak doznali, splitski sud je zakazao novu provedbu, i to za srijedu, 7. veljače. Tu odluku potvrdio nam je odvjetnik Mišo Živaljić koji zastupa majku u ovom mučnom slučaju.

- Sud je i dalje očito ostao pri istim uvjerenjima da treba provesti ovrhu kao što je bilo u lipnju prošle godine. Unatoč našim brojnim zahtjevima, iznošenjima prijedloga da se odluči po europskim konvencijama da razmotri je li je moguće uopće provesti te drugim važnim razlozima za koje smatramo da su opravdani, sud se odlučio na ovaj korak - ogorčen je Živaljić.

Pravno će se i dalje boriti, dodao je, i ustrajati u tome da sud vrijeđa europske konvencije i prava djeteta. Organizatorica lanjskog uspješnog prosvjeda održanog na Pujanka ispred zgrade u kojoj živi dječak s majkom, Vanda Plazonić, poslala je javnu poruku.

- Splite, pripremi se jer ćeš 7.2. u 9 sati pokazati svijetu koliko znači dječji život - stoji među ostalim.

Pita i može li se vjerovati da sutkinja uporno želi provesti ovrhu čak i usred školske godine.

Majka Nina Kuluz, podsjetimo, u međuvremenu je izgubila još jednu bitku i to pred talijanskim sudom i obvezna se svakih 15 dana javljati policiji u Italiji dva dana zaredom. Plazonić navodi i kako je baš na dan kada je zakazana ovrha majka 'na javljanju u Italiji'.

Izvor: Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij