hren
 

Hvalevrijedna akcija pokrenuta je od slovenskog para kojima se lani u Splitu, 12 tjedana prije termina, rodila kći.

U zgradi splitskog KBC-a danas je izvršena svečana predaja 160 tisuća kuna koje su zajedničkim snagama, u humanitarnoj akciji naziva “Respirator”, prikupili članovi Rotary kluba Kočevje Slovenija i Rotary kluba Split Novi. Novac je darovan Zavodu za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi, s namjerom da kupe itekako nužni respirator.

Pročelnica Zavoda Branka Polić naglasila je važnost repiratora koji održava životne funkcije teško bolesne djece i odraslih. Također je spomenula kako je navedeni respirator jedan od najmodernijih u Europi, a ujedno i prvi takav u Hrvatskoj. “Respirator je iznimno sofisticiran i ima razne primjene. To su tri stroja u jednom”, objasnila je Polić.

Valja spomenuti kako je akcija pokrenuta od slovenskog para kojima se lani u Splitu, 12 tjedana prije termina, rodila kći. Ona je završila upravo na Zavodu za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi pa su se njezini roditelji na neki način htjeli odužiti doktorima. Privukli su više desetaka donatora, što hrvatskih, što slovenskih i uz pomoć njih organizirali ovu hvalevrijednu akciju.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij