hren

Solin osigurao sredstva za reciklažno dvorište u vrijednosti od 3.315.333,31kn odnosno 85% prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda

U utorak 19. prosinca 2017. ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i gradonačelnik Dalibor Ninčević u solinskoj vijećnici su potpisali Ugovor o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta na području Svetoga Kaja.

Samom potpisivanju Ugovora koji je vrijedan 3.315.333,31kn odnosno 85% prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda nazočili su dožupan Županije splitsko dalmatinske Ante Šošić, predsjednik Gradskog vijeća grada Solina Renato Prkić, zamjenici gradonačelnika Grada Solina Ivica Rakušić i Tihomir Bečko te solinski pročelnici.

- Solin je drugi grad, nakon Omiša, u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji je privukao sredstva na javnom pozivu. No, prije svega mopram naglasiti kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zaprimilo prijavu od strane Grada Solina 2. listopada 2017. i u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preuzelo ga u obradu. Nakon tri razine kontrole, 17. studenog donesena je Odluka o financiranju. – kazao je gradonačelnik zahvaljujući se na ažurnosti i susretljivosti Ministarstva.
Reciklažno dvorište će se protezati na 1500 kvadrata i zaprimat će 15 vrsta otpada. Osim toga, Solin će provesti i niz informativno-edukativnih aktivnosti o odvajanju otpada.

Ministar Tomislav Ćorić je kazao kako je ažurnosti doprinijela i odlična priprema od strane solinske gradske uprave. - Svako reciklažno dvorište u Hrvatskoj korak je k ostvarenju naših ciljeva u kontekstu cirkularne ekonomije i učinkovitog gospodarenja otpadom u Hrvatskoj. Kroz sredstva kohezijskog fonda smo 214 milijuna kuna namijenili reciklažnim dvorištima. Posljednjih šest mjeseci zaprimili smo 67 zahtjev za izgradnjom reciklažnih dvorišta od čega su 43 zahtjeva pozitivno ocijenjena – naveo je ministar Tomislav Ćorić.

Navedimo kako je dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić na samom kraju naveo da su reciklažna dvorišta izuzetno važna u sustavu gospodarenja otpadom te je ovom prilikom pozvao gradove i općine da slijede smjer Solina i u što kraćem roku pripreme dokumentaciju.

Izvor: Solin.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij