hren

Dobar posao i bolji život mladi inženjeri strojarstva i brodogradnje pronašli su u Splitu. Nakon što je splitski škver u svoje poslovanje implementirao AVEVin brodski softver koji se koristi u najproduktivnijim brodogradilištima na svijetu, splitska pametna mladost je priliku za napredovanje pronašla u rodnom gradu.

Roko je u Brodosplit došao kao mladi inženjer odmah nakon završetka fakulteta.

"To mi je bilo prvo zaposlenje i predložili su mi ako bi želio možda sudjelovati u implementaciji Aveve u Brodosplitu i na taj način sam došao prvo kao modelar modelirajući opremu. Nakon toga sam postao administator za softver", kaže Roko Katić, administrator softvera u Brodosplitu.

"Neko vrijeme smo zajedno radili kako bismo im objasnili neki prečac ili neki način rada zato što promjena softvera znači ujedno i promjenu postupka", objašnjava Marco Sergiampietri, glavni konzultant za AVEVA Marine softver.

S novim brodskim softverom radi oko pedeset mladih inženjera.

"Nazivamo ih, da se drugi ne bi uvrijedili, elitnim odjelom zato što su prihvatili i zato šta su u vrlo kratkom vremenu usvojili jedan kompliciran i moderni alat", kaže Mate Lukas, pomoćnik Uprave za projektiranje u Brodosplitu.

A osim ulaganja u softver, u Brodosplitu ulažu i u mladost pa tako zapošljavaju i nekoliko studenata.

"Naučila sam dosta u kratkom vremenu. Ljudi koji ovdje rade s mnom su stvarno pristupačni i od njih možemo puno naučiti. Skupljam iskustva za budućnost", kaže Renata Javorčić, studentica FESB-a.

"Mi smo to sanjali, oni najsposobniji su imali možda mogućnost predvidjeti takve probleme u tri dimenzije, a sad imamo alat koji to omogućuje", kaže Srećko Kurtović, direktor Službe projektiranja u Brodosplitu

I daje priliku splitskoj mladosti za posao i ostanak u Hrvatskoj.

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij