hren

REPOVI OVOTJEDNE SJEDNICE GV
Događanja na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Trogira, uzdrmala su pomalo političu scenu u ovom gradu. U petak je na adrese redakcija pristiglo priopćenje u kojem predsjedništvo Hrvatske konzervativne stranke obavještava kako je donijelo odluku o raspuštanju Gradske organizacije HKS Trogir.

Na ovotjednoj sjednici GV Trogira usvojen je proračun za slijedeču godinu u iznosu od 93 milijuna kuna i to jednoglasno i bez rasprava,  jer drugom dijelu sjednice nisu nazočili vijećnici oporbenog HDZ-a.
Naime, HDZ-ovci su nakon aktualnog vijećničkog sata, zatražili od predsjednika Gradskog vijeća, nezavisnog vijećnika Ante Piteše, da održe minutu šutnje za generala Slobodana Praljka, što je Piteša odbio. U znak protesta HDZ-ovci su napustili sjednicu Gradskog vijeća, a devet vijećnika iz redova SDP-a, HKS-a i  nezavisnih, koji su ostali u vijećnici, bilo je dovoljno za nastavak sjednice.
Inače, HDZ je na ovoj sjednici napravio jedan propust, na sjednicu stigao u krnjem sastavu,  jer su kod imenovanja zamjene za Stjepana Lučina, koji je dao ostavku na mjesto u Gradskom vijeću, u službenim dokumentima krivo naveli ime zamjene.

Među onima koji su ostali u vijećnici te glasali za proračun, bio je i Stipe Novak iz HKS-a, za kojeg je njegova stranka ustvrdila da je podržavši SDP-ov prijedlog proračunapostupio protivno smjernicama stranke.
Predsjedništvo HKS-a zbog toga je donijelo odluku o suspenziji Novaka, ali i o raspuštanju Gradske organizacije svoje stranke, a do daljnjega imenovat će povjerenika za Trogir.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij