hren
 

Solinu je odgovorio dogradonačelnik grada Splita Nino Vela

U svom dopisu dogradonačelnik Grada Splita Nino Vela naveo je da se radovi na projektu sanacije odlagališta Karepovc odvijaju sukladno važećoj dozvoli za gradnju i glavnom projektu koji je sastavni dio dozvole na kojeg je i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dalo svoju suglasnost.

Dogradonačelnik grada Splita Vela navodi – Kada su u pitanju mjerenje kvalitete zraka na postaji Kamen uz odlagalište možemo izvijestiti da su trenutno na području Karepovca postavljeni uređaji za mjerenje lebdećih čestica s udjelom metala, sumporovodika i amonijaka.
Vela također navodi - Izvođač radova ima obavezu mjeriti čitav niza plinova na samom odlagalištu pa se tako mjere i metan, ugljikov dioksid, kisik, sumporovodik i ugljikov monoksid. Zatražene su i ponude za postavljanje dodatnih uređaja za mjerenje sumporovog dioksida, dušikovog dioksida i merkaptana. Imamo naznake da bi se uređaji za dodatna mjerenja mogli postaviti idućih dana. Sva dosadašnja mjerenja pokazala su da prekoračenja dozvoljenih vrijednosti nije bilo. Neugodni mirisi osjećat će se u naseljima prema kojima puše vjetar tijekom prve faze radova - napisao je dogradonačelnik grada Splita Nino Vela.
Na kraju svoga dopisa pozvao je Solinjane, da doprinesu sanaciji Karepovca tako da smanje količinu otpada razvrstavanjem.

Odgovor u cijelosti možete pročitati OVDJE

Izvor: Solin.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij