hren

UZALUD VAM TRUD SVIRAČI
Sa 30 glasova "za" i 17 "protiv" usvojen je proračun Splitsko-dalmatinske županije za 2018. godine "težak" 894 milijuna kuna, od čega je 456,9 milijuna kuna županijskog proračuna, a 437,1 kuna vlastitih i namjenskih prihoda proračunskih korisnika.

Brojke kažu kako je ova nova projekcija županijske blagajne za iduću godinu veća za 52,1 milijun kuna ili 6,1 posto u odnosu na ostvarenje proračuna u 2016. godini. No na sam prijedlog župana Blaženka Bobana, oporba je stavila 46 mandata, no ostaje ona: uzalud vam trud svirači i vaši brojni amandmani kada nemate većinu i mogućnost usvajanja svojih prijedloga.

Tako bi se, naime, moglo koncizno kazati nakon što vladajući u Županijskoj skupštini, vijećnici HDZ-a sa koalicijskim partnerom HGS-om, nisu prihvatili prijedloge oporbe: SDP-a, HNS-a, Mosta i Pametnog! Samo su tri amandmana prošla i to HNS-ovca Klementa Bašića koji je zahtijevao još 400.000 kuna za informatičko opremanje županijskih škola.

- Ministarstvo obrazovanja za ovu namjenu osiguralo je 600.000 kuna, a dodatnim sredstvima iz županijske kase, možemo imati milijun kuna i 330 kompjutora za sve školarce – zahvalio se županu i pozitivnom odgovoru Bašić!

Još su prihvaćena dva amandmana, odnosno objedinjena su u jedan – prvi zahtjev mostovca Ante Čikotića za 100.000 kuna za projektnu dokumentaciju budućeg azila za životinje, te zahtjev SDP-ovke Sandre Mitrović Nikšić za još 200.000 kuna za isti projekti, na što je župan Blaženko Boban obećao potreban novac za projektnu dokumentaciju.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij