hren

Grad Solin u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Solina i tvrtkom Inkubator Solin d.o.o. organizira manifestaciju Božić u Solinu u razdoblju od Svete Luce 13. prosinca do Badnjaka 24. prosinca 2017. ispred glavne Pošte u Solinu.

Solinjane i njihove goste tako od srijede 13. prosinca pa do Badnjaka, 24. prosinca očekuje druženje s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima, klaunom Šarenkom, solinskim mažoretkinjama, nastupi djece iz solinskih dječjih vrtića, nastupi malih solinskih gimnastičara iz Gimnastičkoga kluba Salto, nastup učenika solinskih osnovnih škola, a pridružit će nam se i susjedi iz Kaštel Gomilice, Udruga sv. Jeronim. 

Za one koji vole malo jaču glazbu tu je Galaxy band, Duo Tanjos, Bend „No big deal“... Uveselit će vas i veseli solinski Bubamarci, balerine i baletani studija Labudići, plesni studio Gita, a moći će se pogledati scensko uprizorenje i živih jaslica u organizaciji MO Sveti Kajo i župe Sveti Kajo i sve uz bogati izložbeni program na sajamskim kućicama i štandovima uz kuhano vino, punč, soparnik, fritule, kroštule, kobasice i još mnogo toga... 
Najavljujemo i svečani božićni koncert u hotelu President, Gradske glazbe Zvonimir Solin te paljenje badnjaka na solinskom malom Glorijetu.

U subotu 23. prosinca solinski izviđači u svoj Grad donijet će betlehemsko svijetlo, svjetlo ljubavi i mira. Na Badnji dan upriličite će se po starom običaju solinska Kolendra, koju će začiniti starim solinskim napjevima Pučki pivači , a tu je i podjela bakalara za sve Solinjane i dobrodošle goste.

Naglasimo, kako je Grad Solin, kao Grad prijatelj djece i najmlađi grad u Republici Hrvatskoj pripremio vreće pune slatkih poklona za djecu, a koje će im dijeliti tko drugi nego solinski Djed Božićnjak.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij