hren
 

SVEČANIM MISNIM SLAVLJEM I DOMJENKOM ZA GRAĐANE ZAVRŠENA STIVANJA;
Program proslave Stivanje, koji je u Trogiru započeo 6. studenog, završen je danas, na Dan grada i blagdan Sv. Ivana. U Katedrali sv. Lovre održano je svečano misno slavlje pod vodstvom mons. Jure Bogdana, vojnog ordinarija u RH.

Proslavi blagdana sv. Ivana prisustvovali su, uz gradonačelnika Antu Bilića, brojne Trogirke i Trogirani i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

-Trogir je grad koji po ljepoti može stati uz bok Dubrovniku. On je perjanica i biser naše Županije – istaknuo je Župan ovom prigodom.

U Gradskoj loži, koja se inače sada obnavlja po prvi put nakon 30 godina, nakon svečane mise uslijedio je tradicionalni nastup Narodne glazbe Trogir, a potom i prigodni domjenak za građane pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Trogira. Unatoč lošim vremenskim prilikama, velik broj građana došao je na proslavu Dana grada.

U proteklih 8 dana održana su brojna događanja - izložbe predstave, radionice, koncerti, predavanja, dječja biciklistička utrka, a otvoreno je novo dječje igralište i održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Posljednja točka proslave Dana grada trebao je biti koncert Nene Belana & Fiumensa koji će se, zbog najave lošeg vremena, umjesto danas, održati u četvrtak, u 20 sati na glavnom gradskom trgu.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij