hren
 

ZIMA JE STIGLA U VIŠE PREDJELE DALMACIJE
Za razliku od jučerašnjeg jutra, koje je u Dalmaciji donijelo temperature zraka blizu 20 stupnjeva, danas je ugođaj ranozimski. U višem gorju pada snijeg. Dinara, Kamešnica i Svilaja su se zabijelili do oko 700 metara nadmorske visine.

Prvi snijeg ove jeseni pao je na Mosoru, ali se radi o samim vrhovima planine, iznad 1200 metara nadmorske visine. Snijeg jutros pada i na Biokovu iznad 1500 metara. Zanimljivo, iako je temperatura bila 4 stupnje iznad nule, prve snježne pahulje ove jeseni zabilježene su na Kliškoj tvrđavi, u što se možete uvjeriti u našem videu:

 

Jutros je Zavižan najhladnija mjerna postaja u Hrvatskoj s temperaturom zraka od 7 stupnjeva ispod nule. Na Velikoj Duvjakuši na Dinari trenutno se mjeri -5°C, a na Svetom Juri na Biokovu -2°C.


Temperature zraka u 9 sati

Prema podacima DHMZ-a, upravo je na Zavižanu izmjereno najviše snijega, 46 centimetara. Slijede Plitvice 31, Parg-Čabar 26, Delnice 18, Crni Lug 17 itd.

Bura puše na većem dijelu obale, najjače podno Velebita. Jugo se zadržalo samo na dubrovačkom području gdje je i jutros iznad 15 stupnjeva. Na Krčkom mostu izmjeren je danas najjači udar bure od 169 km/h, u okolici Senja 163 km/h. U srednjoj Dalmaciji ovoga puta nema orkanskih udara bure. U Splitu je najjači udar bure jutros iznosio 96 km/h.

Jutros su zbog bure u prekidu trajektne linije: Brestova – Porozina, Stinica – Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna – Žigljen, Split-Vela Luka-Ubli; brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak i katamaranske linije: Rijeka – Rab – Novalja, Mali Lošinj – Rijeka, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Vis – Split – Vis.

Slično vrijeme pratit će nas danas i sutra. Ipak, bura će tijekom srijede sve više slabiti. Od četvrtka do nedjelje vrijeme će se prolazno smiriti i malo će zatopliti.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij