hren
 

Na sjednici Gradskog vijeća bilo je govora o projektima, uvođenju besplatne wi-fi mreže, adventskim kućicama

U aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Trogira raspravljalo se o o nizu gradskih projekata koji su u tijeku ili se planiraju, a nekoliko pitanja vijećnika bilo je vezano uz izgradnju novog Čiovskog mosta, odnosno popratne infrastrukture. 

Nova ulična rasvjeta na području Mastrinke na novoj cesti nedugo nakon postavljanja nije bila u funkciji, a spojna cesta s novim mostom inicijalno se radila bez nogostupa i pješačkih prijelaza. 

- Ova stanka u radovima na novom mostu u ovom nam je slučaju čak i dobro došla. U međuvremenu smo zatražili od HC-a da se ta cesta doprojektira te će biti izgrađen nogostup s istočne strane. Također, s agencijom EKO-Kaštelanski zaljev dogovoreno je da se prije asfaltiranja postave kanalizacijske cijevi, a doprojektirati će se i jedno opasno skretanje na spojnoj cesti na Čiovu kako bi bilo sigurnije za građane - istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić i dodao kako će zatražiti od investitora da neispravnu rasvjetu što prije stavi u funkciju. 

Izvođač je nastavio s radovima na novom Čiovskom mostu, a u mraku je već duže i stari Čiovski most koji je općenito u lošem stanju.

- Već tri mjeseca s Holdingom radimo na osvjetljavanju mosta. S obzirom da su stupovi bili brončani i ručni rad, trebalo je pronaći tvrtku koja će to napraviti na jednak način. Naručeni su iz Samobora i najavljeno je da stižu do kraja tjedna kada bi i most konačno trebao zasvijetliti. Sanaciju ćemo raditi u dogovoru s HC-om, ali nakon što se otvori novi most. Napravljen je tehnički pregled Čiovskog mosta i nije u tako lošem stanju kako se možda čini i može izdržati svakodnevni promet - prenio je gradonačelnik.

Uskoro bi trebali početi radovi i na izgradnji pristupne ceste za luku Soline, a trebali bi biti gotovi do 1. svibnja. Do otvaranja luke, a u dogovoru s Lučkom upravom, postavit će se oprema poput nadstrešnice, klupa i sanitarnog čvora, dok će Grad u tom periodu urediti pješačku stazu preko Solina. Najavljeno je i uvođenje besplatne wi-fi mreže tijekom 2018. godine u centru grada koja bi pokrivala glavnu ulicu, rivu, prostor Batarije, parkinga i dio kolodvora. 

Na trogirski gradski trg 8. prosinca stižu četiri adventske kućice i tako počinje prigodni božićni sajam koji će osim ugostiteljske ponude ujutro imati program za djecu, poslijepodne radionice, a u večernjim satima niz koncerata. Sve će biti popraćeno prigodnim božićnim dekoracijama. 

- Kod parkinga na Solinama bit će smješten lunapark, a jedna adventska kućica humanitarnog karaktera bit će kod tržnice - poručili su iz Grada Trogira.

Izvor: Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij