hren
 

Samo se lani u tu zemlju iselilo 56.000 hrvatskih građana prema podacima iz tamošnjeg Saveznog ureda za statistiku.

Njemačka trenutačno traži više od milijuna radnika i nema dvojbe, ako se stanje u ovoj državi ne promijeni, da će mnogi hrvatski građani i dalje tražiti svoje radno mjesto u toj zemlji u kojoj za samo pet godina rada obični radnik može zaraditi 300 eura mirovine, a takvu mirovinu imao bi da u Hrvatskoj odradi cijeli radni vijek, piše Večernji list.

Stoga se danas ne iseljavaju samo mladi nego i ljudi od 50 i više godina svjesni da je prosječna mirovina u Hrvatskoj oko 2300 kuna i da je u Njemačkoj mogu zaraditi za 5 godina, a kod nas za taj iznos rade cijeli život.

Njemačka najveći broj radnika traži u prerađivačkom sektoru, prometu, logistici te potom u građevini, trgovini, sektoru usluga. Samo se lani u tu zemlju iselilo 56.000 hrvatskih građana prema podacima iz tamošnjeg Saveznog ureda za statistiku. Krajem 2016. tako su u Njemačkoj živjele 332 tisuće naših državljana.

Demograf Stjepan Šterc ističe da će Njemačka i dalje trebati milijun radnika godišnje, dok EU nedostaje pet milijuna radnika godišnje.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij