hren
 

VELIKO PRIZNANJE
Split je konačno dočekao najveće priznanje za turistički rad i napredak. Apsolutni je šampion turizma u  Hrvatskoj po izboru Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Osim nagrade za najbolje city break odredište, Split je na Danima turizma u Malom Lošinju, ponio i i titulu destinacije godine, a na završnoj svečanosti premijer Andrej Plenković nagradu je uručio gradonačelniku Andru Krstuloviću Opari.

- Ova nagrada je priznanje svim sudionicima splitskog turističkog proizvoda. Najuspješniji manageri hotelijeri, charteraši, naš vodič Dino, djevojke iz Turističko-ugostiteljske i Umjetničke škole i legendarni Ante Mrvica dobili su zaslužena priznanja čime su potvrdili izvrsnost koju su ugradili u ovu šampionsku titulu Splita.

Ovo je nagrada i tisućama vrijednih i kreativnih splitskih ljudi koji su izgradili splitski turistički uspjeh. Njega ne bi bilo bez vrijednih recepcionera, noćnih čuvara, sobarica, kuhara i plažnih djelatnika, čistača, komunalaca, vozača, mornara, liječnika i medicinskih sesatara, a posebno policajaca i vatrogasaca koji su obranili grad tako da iz njega nije otišao niti jedan gost.

Naš grad je na prekretnici i nagrada dolazi u pravom trenutku kao potvrda našem nastojanju da paniranjem, strateškim pristupom i odlučnim provođenjem reda i zakonitosti stvorimo okvir za nove uspjehe. Split je veliki grad koji svojim položajem u razvoju Dalmacije i hrvatskoj juga peuzima ulogu motora, što nam danas svi priznaju - kazao je za Slobodnu Dalmaciju splitski gradonačelnik neposredno nakon dobivanja nagrade.

Godišnju nagradu "Anton Štifanić" dobio je Ante Mrvica, dok je nagradu za životno djelo u turizmu dobio Niko Bulić, dugogodišnji direktor HTZ-a, ministar turizma i turistički djelatnik.

- Kako je dobro vidjeti vas opet nakon pet godina. Sretan sam i ponosan jer je u ovoj nagradi sadržan najveći dio mojeg života - kazao je tom prilikom emotivno Niko Bulić kojega je 1,5 tisuća turističkih djelatnika dočekala i ispratila ustajanjem i dugim pljeskom.

Turistički događaj godine je varaždinski Špancirfest, inovacija godine je Family hotel Amarin, a najbolji hotel - rovinjski Monte
Mulini, Među kampovima pobjedu je odnio porečki Camping resort Lanterna, među marinama rogoznička marina Frapa, najbolji restoran je opatijska Villa Ariston, a putnička agencija - pulski Uniline.

Kneževa palača u Zadru proglašena je, pak, kulturno turističkom atrakcijom godine.

Čestitajući svim turističkim djelatnicima na izvrsnijm rezultatima, premijer Plenković podsjetio je na rezultate ovogodišnje rekordne turističke godine, najavljujući 940 milijuna eura investicija u turizmu iduće godine.

- Ova Vlada svjesna je važnosti turizma za našu zemlju i nastojimo mu pružiti potporu za što brže cjelogodišnje poslovanje i još veću profitabilnost. Veliki gradovi napravili su posebno velik iskorak, u čemu prednjači Split ovom šampionskom titulom - kazao je tom prilikom Plenković.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij