hren
 

USVOJENE IZMJENE STATUTA
Županijski vijećnici usvojili su izmjene Statuta Splitsko-dalmatinske županije pa će se ubuduće Dan županije obilježavati 30. rujna, na blagdan svetog Jeronima.

Vijećnici, njih 45 koliko ih sudjeluje u radu 4. sjednice SDŽ, s tom odlukom su se složili, no zaiskrilo je kod odluke da se jedan Upravni odjel za društvene djelatnosti od 1. siječnja 2018, podijeli na dva odjela – jedan za zdravstvo, drugi za školstvo, kako bi se moglo efikasnije raditi i aplicirati na EU fondove, kao što su projekti energetske obnove, centri izvrsnosti i boljih usluga u zdravstvu.

To je vijećnicima pojasnio zamjenik župana Luka Brčić, budući je župan Blaženko Boban zbog dva slomljena rebra zadržan na bolničkom liječenju.

No oporbeni vijećnici, a poglavito Ante Renić iz stranke Pametno, naglašavali su kako će se ovim samo uvećati administracija i dodati još jedan pročelnik na plaću, iako bi bilo bolje kadrovski osnažiti RERA-u.

Inače, u ovom odjelu je uposleno 19 djelatnika, a prijedlog "mostovca" Ante Pranića, da se županija posloži kao jedan zajednički odjel sa odsjecima, što bi se odmah i reflektiralo na ukupan iznos osobnih dohodaka.

Ove sugestije i strahovanja od novog "bujanja" uposlenih u županiji demantirao je Ante Sanader podsjećajući vijećnike kako su prijašnjih ustrojstvima smanjili tri pročelnika, a sada vraćaju samo jednog.

Bez obzira na sve pritužbe, ova točka o razdiobi jednog odjela na dva, da ubuduće budu dva pročelnika, prošla je sa 37 glasova za i njih 8 protiv.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij