hren
 

AKCIJA AGROKOR
Nakon što je rano jutros započela Akcija Agrokor te je policija stigla u rezidenciju obitelji Todorić, Kulmerove dvore, pretresi su počeli i na drugim mjestima, u domovima Todorićevih suradnika.

Akcijom su obuhvaćene osobe koje su bile članovi uprave Agrokora prije nego što je tvrtku preuzela privremena uprava. Prema ranijim nagađanjima, istragom bi moglo biti obuhvaćeno desetak osoba zbog sumnje u počinjenje niza kaznenih djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta.

U ovim trenucima započinje i pretres u domu Ante Todorića. Međutim, on se, kako doznajemo, prije mjesec dana odjavio sa adrese u Zagrebu te prijavio na adresu u London. Treba vidjeti hoće li istražitelji taj njegov potez tretirati kao bijeg te eventualno raspisati tjeralicu. Iz Ravnateljstva policije potvrđeno nam je da policija postupa u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, što znači da USKOK za sada nije preuzeo ovaj slučaj. U izvide koji su u ovoj fazi tajni uključen je i Samostalni sektor za drugostupanjski upravni postupak Ministarstva financija.

Policijski istražitelji jutros su upali i u vilu Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu, kuću bivšeg čelnog financijaša Agrokora i dugogodišnjeg Todorićevog prijatelja, no on još uvijek nije uhićen.

Ljubo Pavasović, odvjetnik Ivana Crnjca, potvrdio je da se istražitelji nalaze u domu njegovog klijenta.

“To je sve što se sada zna. Za bilo što drugo je prerano za reći”, poručio je Pavasović, a prenosi N1. Tijekom dana će biti poznato što se Crnjcu točno stavlja na teret, kao i ostalima obuhvaćenima istragom, nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu.

Odvjetnik Pavasović kaže da se Crnjac trenutno ne nalazi u istražnom zatvoru.

“U formalnom smislu nije lišen slobode, ne nalazi se u istražnom zatvoru, sad je u tijeku radnja pretraga doma, nakon toga ćemo znati što će se dalje događati”, rekao je Pavasović i dodao da bi istraga mogla trajati i godinu dana, javlja N1.

Istražitelji su navodno ušli i u kuću Piruške Canjuge, nekadašnje članice Uprave Agrokora. Ona je prije nekoliko dana angažirala i odvjetnika Antu Nobila.

Policija je upala i u kuću Ljerke Puljić, izvršne dopredsjednice Agrokora. Policija je, kako se doznaje, došla i na vrata Damira Kuštraka, dugogodišnjeg Agrokorovog menadžera, koji navodno nije bio na svojoj adresi.

Pred Kulmerove dvore stigli su i odvjetnici Ivice Todorića i Ive Balent. Istragom je obuhvaćen i suprug Ive Balent, Hrvoje, koji je u koncernu bio izvršni potpredsjednik za centralnu nabavu i usluge, te sinovi Ivice Todorića, Ante i Ivan. Stigao je odvjetnik Hrvoja Balenta, Nikola Mandić.

Kao imena koja su također obuhvaćena današnjom istragom spominju se i Tomislav Lučić,  bivši član uprave Agrokora zadužen za financije i kontroling.

Izvor: Net.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij