hren

DOBRA VIJEST ZA VOZAČE
'Split parking' je, kada je riječ o uličnoj naplati, prvi u Hrvatskoj uveo kartično plaćanje parkinga direktno na uređajima za naplatu, javljaju iz te splitske komunalne tvrtke.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kartično plaćanje na Rivi te još 15 lokacija u Gradu Splitu uvedeno je kako bi se građanima i posjetiteljima pojednostavnilo i ubrzalo plaćanje na nekim od najfrekventnijih lokacija za parking. 

Novost je to iz javne tvrtke 'Split parking' kojom se želi dosegnuli standarde ulične naplate koje žele postići svi veći gradovi Europe i svijeta.
 
Na Rivi je uvedena mogućnost kartičnog plaćanja blagajniku pri izlasku s parkinga, dok su na preostalih 15 lokacija postojeći uređaji sada opremljeni za kartično plaćanje, kontaktno ili beskontaktno. 

Postupak plaćanja na uređajima je jednostavan: nakon odabira vremena za koje građani planiraju ostaviti automobil na parkirnom mjestu, potrebno je samo prisloniti ili umetnuti karticu u uređaj. 

Kartice kojima se može platiti parking su: Visa / Visa Electron, V PAY, Mastercard i Maestro.

Uvođenjem ove vrste plaćanja, olakšat će se i brojnim turistima u Splitu koji do sada nisu mogli plaćati SMS-om jer nisu imali SIM kartice hrvatskih mobilnih operatera. 

Ovo je tek jedan u nizu koraka koje 'Split parking' poduzima kako bi se što kvalitetnije sredilo pitanje prometa u mirovanju u Gradu Splitu, a građanima osiguralo što bržu i efikasniju uslugu.

Ulični parkinzi u Splitu na kojima su postavljeni uređaji za kartično plaćanje su:

Zagrebačka (dva uređaja)
Tolstojeva (pokraj biblioteke)
Tolstojeva (donja)
Pokraj crkve Sveti Frane
Preradovićevo šetalište (Bačvice)
Pojišan
Nova bolnica
Matejuška
Katalinićev prilaz (dva uređaja)
Gundulićeva
Držićeva
Bijankinijeva
Bana Jelačića (pokraj Prokurative)

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij