hren
 

JAKA KIŠA I TUČA
Kiša će se nastaviti i noćas, a nedjelja nam donosi promjenljivo do pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom

Nevrijeme praćeno jakom kišom danas je zahvatilo područje Primorja, Istre, Gorskog kotara, Karlovca i otok Rab. Jaka kiša praćena tučom večeras je zahvatila Zagreb i okolicu.

Obilna kiša izazvala je poplave na području Kvarnera, a najteže je stanje u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gdje su poplavljene ceste.

Moguće poplave Jaka kiša potopila središte Crikvenice, Meteoalarm izdao crveno upozorenje

Kako javlja RTL više od 100 litara po četvornom metru palo je u Crikvenici i Selcu, a oborine nisu zaobišle ni otok Krk kao ni istarski Labin i Muntrilj.

Potopljena zemljišta, ulice i vodene bujice tako su privremeno otežali kretanje, a koliko je jak bio vodeni val govore i privremeni slapovi koji su se stvorili na stepenicama u Crikvenici.

I nedjelja će nam prema prognozi DHMZ-a donijeti promjenljivo do pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Ponegdje u noći, ujutro i prijepodne obilnija oborina, osobito na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici te u sjevernoj Dalmaciji. Sredinom dana sa zapada prestanak kiše, zatim popodne djelomično razvedravanje, no u južnoj Dalmaciji još su mogući izraženiji pljuskovi.

Za sjeverni Jadran te gorsku Hrvatsku na snazi je crveno upozorenje meteoalarma, a za Dalmaciju i središnju Hrvatsku žuto. 

Izvor: Vecernji.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij