hren
 

MISE I SLAVLJA
U petak, 8. rujna, blagdan je Male Gospe, spomendan rođenja Blažene Djevice Marije, koji građani Solina obilježavaju kao Dan svog grada.

Već nekoliko dana u Solinu traju različita vjerska, kulturna, sportska i druga društvena događanja vezana uz Dan grad i blagdan Male Gospe pa je tako u četvrtak održana i svečana sjednica Gradskog vijeća Solina na kojoj su dodjeljene i ovogodišnje nagrade grada, a laureati su Ljubo Katić, Dina Levačić, Nediljko Vitaljić i DVD Solin.

U crkvenom programu na sam blagdan, u petak, svete mise u Solinu su u 6.30, 7 i 8 sati, a svečana sveta misa sa procesijom kroz centar grada, koju će predvoditi nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, održat će se u 10 sati.

U 16 sati na rasporedu je sveta misa s blagoslovom djece i bolesnika, a predvodit će je don Božo Plazibat, uz pjesmu Papa banda. Svetu misu u 18 sati predvodit će mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Hrvatskoj.

Solinjani će u narednim danima biti domaćini i nekoliko sportskih događanja pa se tako u petak i subotu na terenima tenis kluba Solin odžava Salona kup,  turnir za natjecatelje do 12 godina, a u petak je na streljani SD Dalmacijacement turnir za kadete i kadetkinje u gađanju zračnim oružjem. U subotu i nedjelju u sportskoj dvorani na Bilankuši održat će se međunarodni rukometni turnir za djevojčice.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij