hren
 

SVA JAJA U ISTOJ KOŠARI
List The Economist objavio je u članak u kojem se dohvatio Agrokora. Autor se pita kako je moguće da propadne koncern koji ima gotovo monopol na proizvodnju hrane

The Economist navodi kako sada nad Hrvatskom visi mračni olujni oblak koji ima potencijala potresti cijelu regiju, kvareći optimizam koji je potaknut dobrim turističkom brojkama i znakovima gospodarskog rasta.

'Agrokor je bio najveći privatni koncern u Hrvatskoj i na zapadnom Balkanu te je savršeni primjer povezanosti države i biznisa, koja seže još u komunističku Jugoslaviju, piše Economist i dodaje da osnivač Agrokora živi u dvorcu i da je bio prijatelj prvog predsjednika Franje Tuđmana.

U članku se zatim opisuje kako je Agrokor sa svojih 700 Konzuma sveprisutan u Hrvatskoj i aktivan u regiji i da je Todorić u travnju pod pritiskom duga i kreditora tvrtku prepustio na upravljanje državi. 

Kada bi Agrokor propao, ugroženo bi bilo oko pola milijuna ljudi dok bi gospodarstvo zaronilo i do deset posto, piše The Economist navodeći izjavu šefa Agrokora Ante Ramljaka. 

Zaključno, navode da bi se regija mogla otiću u dugu recesije, iz koje je tek izišla nakon što se objave konačni i stvarni podaci vezani za financije najveće hrvatske tvrtke.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij