hren
 

GLAZBENI SVIJET U ŠOKU
Jutros je u Splitu, nakon duge i teške bolesti, preminuo Remi Kazinoti.

Splitski glazbenik surađivao je s mnogim našim zvijezdama poput Olivera, Gibonnija, Giuliana, Petra Graše, Jelene Rozge i mnogih drgih, a ostavio je doista dubok trag na glazbenoj sceni. Poznati aranžer i producent bio je nezaobilazan dio svakoga Splitskoga festivala, potpisao aranžman ogromnom broju skladbi, a za svoj je doprinos glazbi dobio i nagradu HGU-a.

Rođen je 5. siječnja 1959. u Splitu. Završio je glazbenu školu 'Josip Hatze' i gimnaziju 'Ćiro Gamulin' te srednju glazbenu školu. Na Filozofskom je fakultetu u Spliti stekao zvanje profesora glazbene kulture.

Već je kao srednjoškolac počeo svirati u splitskim grupama kao klavijaturist, a prvi službeni singl snima s grupom Kairos 'Velike Su Tajne/Ti Bi Sretna Bila'.

Nakon razilaženja matične grupe 'More' postaje stalni član pratećeg sastava Olivera Dragojevića, s kojim od 1978.g. do 1980.g. nastupa diljem bivše države. Nakon toga bio je i član pratećeg sastava Meri Cetinić s kojom bilježi veliki broj glazbenih nastupa.

Tijekom tog perioda djeluje i kao studijski glazbenik te potpisuje legendarne skladbe poput U tetrapaku grupe Metak, Jači od vjetra Miše Kovača i Hajde da se mazimo grupe More. 1984. pridružuje se splitskom glazbenom sastavu Aspalathos brass.

Klavijaturist, aranžer i producent obilježio je hrvatsku glazbenu scenu, a mnogi će ga se sjećati s lijepim uspomenama.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij