hren
 

Mobilna aplikacija Ministarstva unutarnjih poslova za anonimne prijave policiji, "Policija – sigurnost i povjerenje", nadograđena je i prevedena na engleski, njemački i talijanski jezik kako bi ju što lakše i učinkovitije koristili strani državljani koji će se uputiti u obilazak i razgledavanje mnogobrojnih turističkih lokacija, ali i često boraviti na moru, u planinama, na brdima ili uživati u drugim pustolovinama u Hrvatskoj.

Iz MUP-a posebno naglašavaju kako je aplikaciju moguće koristiti i kao poziv u pomoć u slučaju da se korisnik izgubi i potrebno je organizirati traganje i spašavanje. "U takvim slučajevima obavezno omogućite lokaciju uređaja kako bi hitne službe mogle utvrditi vašu točnu lokaciju. Fotografijom okoline  ili video zapisom možete zatražiti pomoć u situacijama u kojima možda iz sigurnosnih razloga nije moguće obaviti poziv ili niste u mogućnosti objasniti gdje se točno nalazite. U toj situaciji prijava poslana putem aplikacije pokazati će vaše točne geografske koordinate" – poručuju iz Ministarstva.

Za svaku na ovaj način zaprimljenu dojavu policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi.

Izvor: Bug.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij