hren
 

NOVA TEHNOLOGIJA
Prema planovima Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), Hrvatska će tijekom 2019. godine preći na novi sustav emitiranja zemaljskog televizijskog signala.

Trenutni standard emitiranja DVB-T zamijenit će DVB-T2, a njegovom će se implementacijom omogućiti ekonomičnije odašiljanje TV sadržaja visoke razlučivosti. HAKOM navodi da će se prelaskom s DVB-T na DVB-T2 olakšati i razvoj novih usluga.

U sklopu pripreme za prijelaz na novi standard emitiranja, HAKOM je objavio i preporuku o minimalnim tehničkim zahtjevima prijamnika za prijam digitalnog zemaljskog televizijskog signala DVB-T2. Televizijski prijamnici koji su spremni za primanje novog standarda emitiranja bit će označeni posebnom naljepnicom.

Trenutno nije poznato hoće li država i ovaj puta subvencionirati kupovinu digitalnih prijemnika koji mogu emitirati DVB-T2 signal.

Korisnici kabelske, internetske i satelitske televizije neće morati ništa mijenjati jer će prijelaz na novi standard emitiranja napraviti njihovi pružatelji usluga.

Izvor : Jutarnji.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij