hren
 

NITKO NIŠTA NE ZNA
Odgođena je promjena Zakona o posebnom porezu na motorna vozila kojim bi se trebao ukinuti porez i javnobilježnička naknada kod kupnje rabljenog automobila. U Poreznoj upravi kažu da će ovaj zakon u saborsku proceduru biti upućen na jesen.

Unatoč najavama Zdravka Marića, ministra financija, da će od 1. srpnja biti ukinut porez na kupnju rabljenih automobila te da će ga zamijeniti upravna pristojba, koja bi trebala biti jednostavnija i jeftinija za građane", to se ipak neće dogoditi.

Naime, spomenute promjene Zakona o posebnom porezu na motorna vozila nisu još stigle u Sabor, a gdje je zapelo pokušali smo doznati u Poreznoj upravi. 

"Zakon još nije išao u proceduru jer je došlo do nekih promjena", rekla nam je Zvjezdana Hidrić iz Porezne uprave, dodajući da će se zakonski prijedlog na saborskim klupama vjerojatno naći tek na jesenskom zasjedanju. 

Hidrić nam nije znala reći što se točno u zakonskom prijedlogu mijenja. 

Prema ranijim najavama umjesto poreza, troška javnog bilježnika i pristojbe koja se tenutno plaća u MUP-u, novi vlasnik rabljenog vozila trebao bi ubuduće plaćati samo upravnu pristojbu u policiji kod registracije vozila. Ona bi se izračunavala na temelju starosti vozila i snage motora u kilovatima, no još uvijek se ne zna formula.

Izvor: Dnevnik.hr

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij