hren
 

ČISTKA
Splitski SDP u svojoj povijesti nije doživio takvu katastrofu da se u roku od samo godinu dana dva puta raspusti Predsjedništvo i Glavni odbor ove stranke, na čelu s Darkom Parićem.

Naime, Davor Bernardić, predsjednik socijaldemokrata u utorak je raspustio rukovodstvo u drugom najvećem gradu u državi, te je za povjerenika postavljen Zvane Brumnić, tajnik stranke.

Navodno Bernardić ovim potezom priprema teren za svog kandidata koji bi trebao preuzeti SDP nakon unutarstranačkih izbora.

Ovakvim razvojem situacije nije previše iznenađena Aida Batarelo, sad već bivša članica Predsjedništva splitskog SDP-a te kandidatkinja za gradonačelnicu ove stranke na zadnjim lokalnim izborima.

- Imala sam zebnju da će se ovo dogoditi, jer je i tijekom moje predizborne kampanje, koju sam odradila uglavnom sama, bilo jasno da nešto ne štima. U svakom slučaju, ovakva odluka neće pomoći podizanju rejtinga SDP-a - kazala nam je Batarelo.

Ona nam je pojasnila kako za razliku od prvog raspuštanja za mandata bivšeg predsjednika Zorana Milanovića, kada je raspušten cijeli splitski ogranak zbog njegovog neslaganja s politikom Ive Baldasara, u ovom slučaju smijenjeni su samo članovi na rukovodećim funkcijama.

Batarelo nije željela odgovoriti na pitanje hoće li se ponovno kanididirati za neku od vodećih pozicija, te je iznijela stav da će unutar SDP-a doći do daljnjeg raslojavanja.

Darka Parića nismo uspjeli dobiti za komentar.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij