hren
 

Zbog višemjesečne boli u vratnom dijelu kralježnice, predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, mora na intenzivnu fizikalnu terapiju, doznaje se u Uredu predsjednice.

Bol se predsjednici širi iz vratne kralježnice duž desne ruke, a od ranije ima problema i u donjem dijelu kralježnice. Sazvan je niz liječnika s Rebra, ortopedi, neurolozi i drugi, napravljen MR kralježnice i ramena te ustanovljeno da je uzrok tegoba hernija diska u vratnom dijelu kralježnice, ali i manja hernija u donjem dijelu kralježnice.

Tim je donio zaključak da nema razloga za neurokirurško liječenje. Dva tjedna ići će na intenzivnu fizikalnu terapiju. Ako bude trebalo radit će se i farmakoterpaija s ciljem smanjenja boli. Liječnici od predsjednice traže i poštedu kralježnice - što manje sjediti, što manje voziti se u automobilu.

Inače, 80 posto ljudi tijekom života ima te tegobe. Predsjednica s fizikalnom terapijom kreće u ponedjeljak, nakon Dana državnosti, ali svejedno ide na Dubrovnik forum, 30. lipnja.

Izvor: N1


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij