hren
 

Iako se očekivalo da će i Trogirani danas dobiti novog predsjednika Gradskog vijeća, ovo predstavničko tijelo, na današnjoj prvoj sjednici, nije konstituirano.

Osam predstavnika koalicije HDZ-HSP, sedam članova  koalicije SDP, HNS i laburista  te po jedan predstavnik nezavisne liste Ante Piteše i Hrvatske konzervativne stranke, na sjednici su izabrali Mandatnu komisiju i Odbor za imenovanja,  ali prijedloga za novog predsjednika Gradskog vijeća nije bilo niti s jedne strane.

Razlog tome je što ni HDZ, ni SDP nemaju potrebnu većinu, a dogovor o suradnji s Antom Pitešom i HKS-ovcem Ivom Milićem, nije postignut.

Ponovni pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća i izbor predsjednika uslijedit će unutar 30 slijedećih dana, a ako ni tada predsjednik ne bude izabran, gradski vijećnici imat će još jednu posljednju šansu za konstituiranje. Ako se to ne dogodi u roku od 90 dana, Trogirani će morati ponovno na izbore kako bi izabrali nove predstavnike u Gradskom vijeću.

Napomenimo da ovakva situacija za Trogirane nije ništa novo, jer sličan scenarij, po kojem se Vijeće nije konstituiralo na prvoj sjednici, odigrao se i prije četiri godine.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij