hren
 

Prije 11 godina započela je izgradnja brze ceste Trogir – Omiš. Ambiciozan projekta vrijedan 200 milijuna eura trebao je biti završen 2008. No, od ceste, osim dijela koji je bio predviđen kroz Kaštela, nema ni c. Goleme gužve još uvijek se stvaraju na dionici od Barutane do Omiša.

Gužve na magistrali prema Omišu stvaraju se već na raskrižju sa Stobrečom, a godinama je problem bila i dionica kroz Podstranu, budući nije bilo uređenih prometnih trakova za skretanje u lijevo niti ugibališta za autobuse. Opsežnim radovima, dio problema koji su nastajali u Podstrani sada je riješen, no pravog rješenja nema dok god od Trogira do Omiša ne prođe 15 kilometara brze ceste. Od načelnika Općine Podstrana doznajemo kako će cesta konačno početi graditi prema Omišu.

Izgradnja brze ceste Trogir -Omiš trebala se odvijati u tri faze – od Trogira do Solina, zatim od Stobreča do Dugog Rata te od tog mjesta do istočnog izlaza iz Omiša. Tek prije petnaestak dana dovršena je dionica kroz Kaštela. Dok cesta ne krene od Stobreča prema Omišu, gužve neće prestati.

Cestovni potez Trogir – Split – Omiš kojim dnevno prođe više od 40 tisuća vozila najfrekventnija je prometnica u Hrvatskoj. Ona se jedino može uspoređivati s prometnicom između Velike Gorice i Zagreba. Cesta je posebno opterećena ljeti kada se od Splita do Omiša ponekad vozi u koloni i po nekoliko sati.

Izvor : Mreza.tv


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij