hren
 

SJEDNICA VLADE
HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar vodit će Vladinu koordinaciju za sektorske politike koja će biti nadležna za graditeljstvo, prostorno uređenje, obrazovanje, znanost, zdravstvo, turizam te promet i infrastrukturu

HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar bit će na čelu Vladine koordinacije koja će, između ostalog, razmatrati sektorske politike u sustavu obrazovanja i znanosti. Dakle i provođenje kurikularne reforme.

To međutim ne znači da će Štromar i njegov HNS imati zadnju riječ kada je u pitanju provođenje bilo koje od nabrojenih sektorskih politika Vlade. Naime HNS u vladi Andreja Plenkovića ima samo dva mjesta, a obično u svakoj koordinaciji sjedi više ministara.

Stoga će i u koordinaciji koju će voditi čelnik HNS-a ministri iz HDZ-a biti u većini.

Nakon velike rekonstrukcije Vlade u koju je ušao HNS, počela je prva sjednica Vlade u novom sastavu. Na njoj će po prvi puta biti novi potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar te nova ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Osim Štromara i Divjak, U Vladu su ušli HDZ-ovi Marko Pavić (ministar rada i mirovinskog sustava), Davor Božinović (ministar unutarnjih poslova), te Dražen Bošnjaković koji je novi ministar pravosuđa.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij