hren
 

RADIN: SVE JE KAOS
Snove o tankoj većini u Saboru Andreju Plenkoviću srušio je Furio Radin potvrdivši da većina od osam manjinskih zastupnika, na čiju je podršku do sada računao, želi nove izbore, ne i preslagivanje

'Sve je kaos', poručio je novinarima u Saboru zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin. Dodao je kako su jedino rješenje izbori i to što prije, to bolje.

Upitan je li to stav cijelog kluba nacionalnih manjina, Radin je rekao: 'Mislim da da. Ali oni dolaze iz različitih sredina i imaju različita mišljenja. Svatko ima pravo na mišljenje, ali moje je da su izbori neminovni.'

Protiv preslagivanja izjasnio se i Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku, također rekavši da su izbori najbolje rješenje.

Ako Plenković izgubi podršku manjinaca, ali i Lovrinovića, kojeg se u mogućim scenarijima ubrajalo među onih 76 zastupnika na čiju podršku HDZ može računati, onda je stvar gotova. Plenković bez njih, a posebice bez zastupnika manjina, ni na koji način ne može sklepati većinu. HNS je rekao 'ne', a što je bilo s Mostom, poznato je.

Bazen iz kojeg bi Plenković uspio na svoju stranu privući još koju ruku u Saboru naprosto je presušio, a novi parlamentarni izbori jedina su opcija.

Aktualnim prijepodnevom počela je sjednica na kojoj bi trebala biti predstavljena četiri nova ministra

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij