hren
 

ODLUKA NA STRANCI
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavio je da će dati mandat na raspolaganje, a u izjavi novinarima nakon sastanka užeg vodstva stranke priznao je da je razgovarao s HDZ-om. 'O sudbini vodstva i budućnosti stranke odlučit će stranačka tijela', kazao je Vrdoljak.

'Spreman sam i hoću dati mandat na raspolaganje. Dat ću sve ostavke ovog svijeta. Nema cijene za bolju Hrvatsku. Želim Hrvatsku napraviti boljom i ako treba platit osobnim rejtingom', poručio je nakon sjednice užeg stranačkog vodstva šef HNS-a Ivan Vrdoljak.

'Nemam nikakvih ograda da karijeru stavim iza HNS-a i građana. Nisam gradio karijeru da bi preživljavao', kazao je Vrdoljak.

O njegovom mandatu odlučit će, kazao je, stranačka tijela. Priznao je i da je, iako je Predsjedništvo stranke odlučilo prije mjesec dana da neće u koaliciju s HDZ-om, razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

'S premijerom sam vodio razgovore kako bih to mogao prezentirati pred strankom, da čujem kakve su mu namjere', rekao je. 'Tko sam ja da usmjeravam budućnost stranke, Predsjedništvo će raspravljati o tome, kao i Središnji odbor', rekao je Vrdoljak.

Kako bi to HNS rušio Vladu, a onda sjedio s ljudima iz te Vlade u Vladi, upitali su novinari. 'To je priča koja je pokazala da nema jedinstvenog stava u Saboru, nažalost, nisu se skupili potpisi kao što nije bilo 76 ruku da Zdravko Marić izađe iz Vlade', rekao je Vrdoljak.

O Vrdoljakovoj ostavci počelo se spekulirati već sinoć. Tada su iz stranke dolazile informacije da on o tome razmišlja, no hoće li u stranci i nju prihvatiti, tek se treba vidjeti.

Izjavu nakon sastanka dao je i član HNS-ovog Predsjedništva Matija Posavec. 'HNS se suočio s rezultatom lokalnih izbora koji su slabiji nego ranijih godina. Neke utakmice dobijete, neke izgubite', kazao je Posavec.

Poručio je kako će rezultate izbora analizirati i Predsjedništvo i Središnji odbor i onda donijeti odluku. Upitan je li bilo riječ o ostavci Ivana Vrdoljaka na mjesto predsjednika HNS-a, Posavec je kazao da se o tome nije razgovaralo, ali da se razgovaralo o 'davanju mandata na raspolaganje', o čemu će raspravljati stranačka tijela.

Bez komentara su iz stranke izašle i Vesna Pusić i Anka Mrak Taritaš. Upravo su one, kako doznajemo, najviše predsjedniku stranke zamjerile spekulacije o koaliciji s HDZ-om te kasnonoćno tvitanje.

'Vrdoljak je politički mrtav', govorili su nam neki članovi stranke još preko vikenda. Uvjereni su da su potezi Vrdoljaka nanijeli veliku štetu HNS-u i poručili da neće dozvoliti koaliciju s HDZ-om.

'Ako idemo s Vrdoljakom na čelu stranke na parlamentarne izbore, gotovi smo', kazao nam je jedan član HNS-a. Današnjim davanjem mandata na raspolaganje Vrdoljak je preduhitrio one koji su se već spremali maknuti ga s čela stranke.

Sam Vrdoljak jučer je u izjavi novinarima u stožeru Anke Mrak Taritaš dao do znanja da koalicije s HDZ-om neće biti. Upitan ide li HNS u preslagivanju Vlade u koaliciju s HDZ-om, Vrdoljak je rekao da imaju sjednicu Predsjedništva u utorak, a u srijedu Središnji odbor te da će njegov prijedlog biti da ne.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij