hren
 

PREVENTIVNI PROJEKT MUP-a
U utorak,  30. svibnja u vremenu od 12:30 do 14 sati u Sportskom centru na Gripama (prijemni salon – glavni ulaz)  održat će se jedna od komponenti preventivnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“.

U okviru preventivnog projekt Ministarstva unutarnjih poslova „Zajedno protiv govora mržnje“ Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u suradnji s partnerima Splitskim savezom sportova realizira aktivnosti usmjerene na prevenciju govora mržnje i nasilja. Projektne aktivnosti započete su interaktivnom radionicom sa srednjoškolcima na temu nasilja i govora mržnje na sportskim natjecanjima. Cilj preventivnog programa je promicanje kulture tolerancije i nenasilja,  prevencija svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog ponašanja, te u konačnici prevencija kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici iskazivanja mržnje.

Posebnost ovog projekta je u naglašavanju uloge sporta kao alternative rizičnim ponašanjima mladih i sportaša kao primjera tolerancije i poštivanja fair playa.

Aktivnosti vezane uz projekt nastaviti će se u utorak, 30.svibnja, u Sportskom centru Gripe gdje će u Multimedijalnom kutku pod nazivom „Stani pred kameru/ mikrofon i pošalji poruku“  kada će osobe iz sportskog i javnog života izreći svoju poruku protiv govora mržnje i nasilja. Tijekom programa biti će prikazani i ciljani video spotovi, te će sudionicima biti dostupan  i posebno pripremljeni informativni materijal. Drugi dio aktivnosti je sportski događaj „Ja sam za fair play“ – sportsko natjecanje mlađih uzrasta uz isticanje poruke fair play  i sposobnosti sportaša da bude primjeren u poštivanju protivnika kod pobjede i poraza.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij