Danas će se na Bleiburškom polju u Austriji održati središnja komemoracija u povodu 72. godišnjice Bleiburške tragedije.

Organizator je Počasni bleiburški vod, a pokrovitelj Hrvatski sabor, čije će izaslanstvo voditi njegov predsjednik Gordan Jandroković.

Komemoracija na Bleiburškom polju počinje u 11 sati molitvom odrješenja na groblju Unterloibach, odakle će procesija krenuti prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju. Svetu misu posvećenu žrtvama Bleiburške tragedije i hrvatskog Križnog puta u 12 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Komemoracija će se nastaviti obraćanjem visokih uzvanika, predstavnika pokrovitelja i organizatora te polaganjem vijenaca kod Spomenika žrtvama Bleiburga i križnih putova.

Središnjoj komemoraciji, kako je najavljeno, bit će nazočni i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, saborski zastupnici  Miro Kovač, Ivica Mišić, Josip Đakić, Ivan Šipić i Zlatko Hasanbegović, te predstavnici udruga, vjerskog života i obitelji žrtava.

Prije središnje komemoracije na Bleiburgu, predsjednik Hrvatskog sabora s izaslanstvom na groblju Dobova kod Maribora položit će vijence kod Spomenika i grobnice žrtava poraća.

Izvor : HRT


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij