hren
 

PREDSTAVLJANJE IZBORNOG PROGRAMA
HDZ-ov kandidat za župana Splitsko – dalmatinske županije, Blaženko Boban te kandidati za njegove zamjenike Ante Šošić i Luka Brčić, danas su u Splitu predstavili svoj izborni program, koji sadržava, kako su ga opisali pri predstavljanju, sve segmente života i obuhvaća sva područja u županiji

Među strateškim ciljevima, u programu posebno mjesto zauzimaju mladi i demografska obnova, a u skladu s tim i besplatni udžbenici za sve učenike prvih razreda, sufinanciranje cjelodnevnih vrtića, kao i naknade te dodatne naknade za novorođenčad.
Posebno poglavlje u programu je konkurentno gospodarstvo, zbog čega je potrebno izravno ulaganje u gospodarstvo županije, programi malog gospodarstva, kreditiranje, sufinanciranje i potpore te različiti programi za razvoj gospodarstva.

Program donosi i izgradnju luka, mosta Split – Kaštela, kao i tunela kroz Kozjak, zatvaranje ilegalnih deponija otpada, Centar za gospodarenje otpadom u lećevici, izgradnju i rekonstrukciju cesta, navodnjavanje polja, , široko pojasni internet.
Stipendije studentima i učenicima, sufinanciranje prehrane učenicima, izgradnja i dogradnja nekoliko osnovnih škola, srednje škole, Centar za prevenciju, socijalne pomoći potrebitima, Centar za starije i nemoćne, sufinanciranje umirovljeničkih udruga, izgradnja i rekonstrukcija čak 27 ambulanti, nove ljekarne te Centar za palijativnu skrb, tek su neki od segmenata koji se prema Bobanovom izbornom programu trebaju realizirati.
Naglasak je stavljen i na turizam i pomorstvo, sport i kulturu te sufinanciranje kulturnih i sportskih manifestacija i sportskih objekata, kao i na ekološki i  ravnomjeran razvoj županije.

- Ovaj izborni program je financijski zahtjevan i ne može se ostvariti samo iz proračuna Županije. Zato postoji mlad i stručni tim koji će raditi, ako treba i 24 sata dnevno, na elaboraciji projekata prema EU. Osim na projektima iz ovog programa radit će i na projektima važnim za manje lokalne zajednice, koje nisu u mogućnosti same iznijeti pripreme projekata,  kako bi i njima pomogli.
Inače, evo nekoliko primjera o sredstvima potrebnim za realizaciju pojedinih, ovdje navedenih projekata. Za besplatne udžbenike svim prvašima potrebno je oko 2,3 milijuna kuna, za sufinanciranje cjelodnevnih vrtiča oko 1,5 milijuna kuna, što sa ostalim projektima u programu demografske obnove iznosi sveukupno 7,9 milijuna kuna tijekom razdoblja od četiri godine -  kazao je ovom prilikom Boban.

Kandidati za njegove zamjenike, Luka Brčić i Ante Šošić, ovom su prigodom govorili o nekim konkretnim projektima iz područja za koja su zaduženi, a sva trojica na kraju su pozvala birače da 21. svibnja ne glasaju automatizmom, prema ideologiji ili naputcima, već da promisle tko iza sebe ima konkretan minuli rad, dobre rezultate i djela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij