hren
 

REAKCIJE STRANKE
Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u ,,prestaje kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke', navodi se u HDZ-ovu priopćenju

Zlatko Hasanbegović izbačen je iz HDZ-a.

"Uvidom u objavljenu Pravovaljanu kandidacijsku listu za izbor članova Gradske skupštine Grada Zagreba, utvrđeno je da se dosadašnji član Predsjedništva HDZ-a dr. sc. Zlatko Hasanbegović kandidirao na drugom mjestu liste grupe birača, čija je nositeljica Bruna Esih.

Time mu je, u skladu s člankom 13. stavak 1. podstavak d) Statuta HDZ-a, prestalo članstvo u HDZ-u.

Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u ,,prestaje kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke', navodi se u HDZ-ovu priopćenju uz zaključak da je obavijest o prestanku članstva danas upućena i bivšem članu Zlatku Hasanbegoviću.

Brkić: Hasanbegović se sam izbacio iz HDZ-a

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ustvrdio je u ponedjeljak, nakon napada Zlatka Hasanbegovića na stranačko vodstvo, da se Hasanbegović sam izbacio iz HDZ-a priklanjanjem listi Brune Esih, nezavisnoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba. 

»Gospodin Hasanbegović sam je odlučio istupiti iz stranke, kandidiranjem na nezavisnoj listi Brune Esih. Dakle, o tome nema priče. Mi ćemo na stranačkim tijelima, budući da je član središnjeg tijela stranke, samo konstatirati tu situaciju i to je to«, izjavio je Brkić novinarima ispred Banskih dvora.

Dodao je kako mu je »osobno žao što je došlo do toga, ali Hasanbegović, kao i svi drugi, ima pravo na svoj put i svoj odabir«. Sretno mu bilo, ali HDZ ide dalje, istaknuo je Brkić.

Na Hasanbegovićevu izjavu da predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković pretvara »politiku u moralnu kaljužu«, Brkić je rekao da je to »stvar izričaja svakoga od pojedinaca«.

»Mislim da unutar obitelji uvijek postoje problemi u svemu, kao i u strankama, ali te probleme treba rješavati institucionalno i ja sam zagovornik takvog rada i odnosa. Oni koji se odlučuju za drugačiji način, to je njihova odluka, Bog im dao zdravlje i sretan put«, poručio je Brkić.

HDZ je u međuvremenu priopćio da Hasanbegović više nije član HDZ-a, budući da se na zagrebačkim lokalnim izborima kandidirao na listi Brune Esih.

Izvor : Novi List


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij