hren
 

IRI OPEN DAYS
Dvodnevno događanje na temu inovacija u poduzetništvu i jačanja suradnje znanstveno-istraživačkih institucija i gospodarstva u Hrvatskoj održat će se 8. i 9. svibnja  u organizaciji IRI Centra na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Događanje okuplja relevantne stručnjake iz područja istraživanja i razvoja iz Hrvatske, ali i iz svijeta, te pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje s najnovijim trendovima u području organizacije R&D aktivnosti, komercijalizacije tehnologije, dobivanja javnih sredstava i financiranja poslovnih investicija kroz fondove rizičnog kapitala.

Na konferenciji će biti predstavljene nacionalne politike i javno-privatne platforme za istraživanje i razvoj te financiranje R&D aktivnosti. Namijenjena je istraživačima, tvrtkama i fizičkim osobama koje već rade u R&D sektoru, ali žele proširiti krug osoba s kojima surađuju, kao i onima koji tek ulaze u ovo područje i žele se upoznati s mogućnostima suradnje. Uz predavanja i radionice bit će održana i panel rasprava na kojojće se diskutirati o glavnim problemima financiranja istraživanja i razvoja te zašto su dosadašnji napori povećanja razine suradnje znanstveno-istraživačkih institucija s gospodarstvom neuspješni. Ulaz je slobodan, a više informacija o događanju i programu, kao i obrazac za sudjelovanje na radionicama dostupni su na http://iricentar.hr/hr/iriopendays/.

IRI klaster je znanstveno tehnološka platforma za koherentni transfer tehnologije, razmjenu iskustava i dijeljenje infrastrukture  između znanstvenih institucija i gospodarstva. Otvara mogućnost financiranja primijenjenog istraživanja i razvoja proizvoda kroz kolaborativne projekte, a okupljanjem resursa i znanja te promicanjem suradnje među domaćim i inozemnim tvrtkama i sveučilištima trajno doprinosi ojačanju lokalnih, regionalnih i nacionalnih kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovaciju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij