hren
 

GLASALI SU ZA OPOZIV MINISTRA MARIĆA
Andrej Plenković upravo je na sjednici Vlade pokrenuo smjenu trojice Mostovih ministara koji su glasali za opoziv ministra Zdravka Marića.

 Prije glasovanja o SDP-om prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja Zdravku Mariću, premijer je kazao kako taj dokument “u svom sadržaju iznosi argumente koje Vlada jasno odbacuje”. Međutim, prilikom glasovanja protiv takvog zaključka bili su Mostovi ministri Vlaho OrepićSlaven Dobrović i Ante Šprlje.

Nakon glasanja premijer je samo hladno rekao: “Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra”.

Teško je zamisliti da koalicija HDZ-a i Mosta može preživjeti ovaj obrat, kao i da bi se premijer odlučio za ovakvu operaciju bez detaljiziranog plana. Postoji, naravno, mogućnost da premijer ima dogovorenu novu saborsku većinu bez glavnog partnera, no te su spekulacije malo vjerojatne.

Izglednija je opcija kako je Andrej Plenković procijenio da mu je u ovom trenutku, s obzirom na sva relevantna istraživanja, idealno raspisati nove parlamentarne izbore. Mostu podrška pada, SDP je posve devastiran. Na tu se činjenicu danas na Vladi nadmeno osvrnuo i premijer koji je komentirao kako HDZ ima ozbiljnog posla dok “lider opozicije reklamira kiselo zelje”.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij