hren
 

KLUB UČENIKA I PRIJATELJA NADBISKUPIJSKE KLASIČNE GIMNAZIJE „DON FRANE BULIĆ“
Okrugli stol na temu "demografija i migracije" održati će se u sklopu Dana nadbiskupijske klasične gimnazije "Don Frane Bulić" - Split,u četvrtak, 27.travnja s početkom u 19 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, Zrinjsko-frankopanska 19.

Svakodnevno na naslovnicama i udarnim minutama svih medija gledamo i slušamo o lošoj demografskoj slici Hrvatske te o negativnim prognozama koji očekuju našu domovinu ako se nastave sadašnji demografski i migracijski trendovi. Koliko su uopće građani, a pogotovo oni na vodećim pozicijama u društvu, svjesni ozbiljnosti tog problema i izazova koji su pred Hrvatskom, te na koji način se možemo boriti za zaustavljanje negativnih trendova? Gosti okruglog stola će kroz raspravu iznijeti svoja mišljenja te dati odgovore na takva i slična pitanja, ali i progovoriti o brojnim drugim aktualnim i važnim pitanjima u okviru ove teme. Naravno, bit će omogućeno i publici da se uključi u raspravu, a bit će i nekih zanimljivih detalja koje ćete otkriti ako dođete u četvrtak u Nadbiskupsko sjemenište u Splitu.

Gosti predavači:
- dr. sc. Stjepan Šterc, demograf, docent na geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu
- dr. sc. Jurica Botić, stručnjak za političku geografiju i geografiju religije
- Danira Matijaca, urednica i voditeljica TV emisije „Vidljivi tragovi”
- Radoslav Zaradić, povjesničar, Državni arhiv u Splitu
Također, u okviru Dana Gimnazije Klub organizira i humanitarnu akciju prikupljanja potrepština i darova za djecu Dječjeg doma „Maestral” koje možete donirati do subote 29. travnja svaki radni dan od 9 do 17 sati u Gimnaziji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij