hren
 

Pojačan je putnički promet oba smjera na graničnim prijelazima Macelj, Rupa i Bregana.

Zbog danas započete primjene sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima EU, putnički promet pojačan je na većini hrvatskih graničnih prijelaza uz moguća višesatna čekanja, izvijestio je u petak prijepodne Hrvatski autoklub (HAK).

U oba smjera čekanja su na graničnim prijelazima: Macelj, Rupa, Bregana, gdje autobusi za prijelaz granice čekaju više sati, a osobna vozila do 30 minuta, kao i na GP-ima Zaton Doli, Slavonski Brod, Stara Gradiška i Vinjani Donji.

Pojačan je promet teretnih vozila na GP-ima: Bregana, gdje je kolona na izlasku 500 m, na Macelju i Pasjaku, gdje je kolona na ulasku u Hrvatsku, te na Bajakovu na kojem je kolona na izlasku jedan kilometar.

 Provjera, odnosno skeniranje, dokumenata svih putnika od danas se provodi na graničnim prijelazima na vanjskoj, ali i unutarnjoj granici Europske unije.

Dražen Horvat iz Uprave za granicu Ravnateljstva policije rekao je jučer kako je povod novim pravilima "jačanje sigurnosnog aspekta u svakom pogledu između ostaloga i pojačane prijetnje terorizma, ali i bilo kakvih drugih kriminalnih aktivnosti".

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij